AL - MK - EN
За нас
Еколошкото здружение Еко-Натура
Лична карта на здружението
Кои сме ние
-Еко-Натура е невладина,неполитичка ,непрофитабилна здружение кое за цел ја има реализацијата на програмата која го подржува развојот и заштитата на чиста животна средина.
Ние сме група ентузијасти кои се незадоволни од состојбата во која се наоѓа „мајката природа„,со разумна волја преку нашата активност и работа на терен да внесеме промени во сегашната состојба на полето на животната средина.
-Можеме со гордост да кажеме дека има доволно позитивни резултати ,во нашите активности сме ја имале подршката на поголемиот дел на населението,особено од учениците и студентите , па затоа ова не потикнува да се ангажираме уште повеќе.
Наши членови се:
-Млади ,студенти,наставници,професори,лекари,директори,министри,инженери, ветеринари,значи луѓе кои ги поврзува лубовта кон природата и желбата преку активностите да му ја нагласат на обичниот човек важноста од чиста животна средина.
-Единствен услов за да станеш наш партнер (член) е да ја сакаш природата од се срце.
-Нашата куќа е отворена за добронамерните,искрените,внимателните,одговорните луѓе и за сите други кои се обидуват да станат такви.
-Не сме го назначиле како услов големиот број членови-квантитетот не е неопходен,на квалитетот(лубители на природата) му е отворена нашата врата,па затоа,на таквите секогаш им се поклонуваме и апелираме до нив:„Ве молиме придружете ни се“.
-Дојдете во природа!Да се бањаме во кристална вода,да чдишеме чист воздух,да го слушаме жуборот на водата,црцорењето на птиците и едноставно да ја доживееме земјата под нашите нозе.
-Можете многу да ни помогнете со вашето присуство,со вашите совети, и со заедничкиот труд што го вложиме во повторното оживување на природата,на децата,на планинските цвеќиња,на дрвјата,маглата... и ние ви заблагодаруваме на сето ова уште сега.
Веруваме дека ќе постигнеме успех,бидејќи веруваме во природата
соопштениа
фото галериа
Среден камен
Природните убавини на Шар планина
Шипковички бачила и кобилица
фото галериа
Ревитализација на излетничките места во Шар планина
Ревитализација на излетничките места-со Амбасадорот Лазарото
„Ревитализација на излетничките места во Шар планина„
фото галериа
Изложба во природа
председателот на Еко-Натура Г.Неџбедин Халити
Културно уметничка програма
Сите права се задржани © Еко Натура 2009
Developed by: Just5 Studio